ירקות ממשפחת המצליבים (כרובית, ברוקולי ועוד) הם בעלי השפעות בריאותיות רחבות והם מכילים נוגדי חימצון לרוב.
בשלו את העדשים הכתומות במשך כ-20 דקות וסחטו את הנוזלים. בינתיים קצצו את הירקות.
אם אתם משתמשים בקישואים, סחטו את הנוזלים. אם אתם משתמשים בכרישה, חלטו אותה מספר דקות במים רותחים, סננו היטב את הנוזלים ושטפו היטב. כדי להימנע מגרגירי חול, ניתן לסחוט עם חיתול בד כמו פעם.
ערבבו ידנית את כל החומרים בקערה ומעכו אותם. צרו קציצות מהתערובת שהתקבלה.
חממו טוסטר לחיצה (״טוסטר משולשים״) והניחו בו גיליון של נייר אפייה. הניחו את הקציצות שיצרתם באמצע נייר האפייה ומעליהם הניחו גיליון נייר אפייה נוסף. סגרו את מכסה הטוסטר לכ 5- דקות.
ניתן להוסיף לקציצות רוטב טחינה.