גריסי פנינה הם גרעיני שעורה שהוסרה מהם הקליפה החיצונית המכילה את הסיבים ומה שנותר מהם הוא ה"פנינה" הפנימית. לכן לפי הוראות ההכנה אין צורך להשרות זמן רב.
סננו את המים מגריסי הפנינה והניחו את הגריסים המסוננים בסיר. כסו במים טריים והרתיחו.
לאחר שהמים רתחו הנמיכו את האש ובשלי במשך 20 – 30. בתום הבישול סננו את המים.
שימו את גריסי הפנינה בקערה והוסיפו צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה או עדשים כתומות. ערבבו היטב.
מלאו פלפלים אדומים בתערובת שהכנתם והניחו בסיר עם מים. בשלו על אש קטנה במשך שעה.
אפשרות נוספת: מלאו דלעת יפנית בתערובת שהכנתם וסגרו את הדלעת במכסה קליפתה. הניחו את הדלעת בתבנית מתאימה לתנור וכסו את התבנית בנייר כסף. יש לאפות בתנור בחום של 180º במשך שעה. לאחר מכן הסירו את נייר הכסף והחזירו ל-20 דקות נוספות.
* את גריסי הפנינה אפשר להחליף בקטניות או בדגנים מלאים אחרים, למשל קינואה או כוסמת.